Vakantiehuis Ziltvloed

Home Het huis Te doen Nieuws Foto's Prijzen Contact
ziltvloed

Vakantiehuis Ziltvloed

4508 AC Waterlandkerkje


Marjan Domhof

 06-41682228

 info@vakantiehuiszeeuwsekust.com


06-41682228Het leuke van een oud huis als Ziltvloed is dat er zoveel mogelijkheden zijn om echt iets aan het huis toe te voegen. Meer comfort, meer functionaliteit, nog meer beleving.. Onze handen jeukten al een tijdje om méer te maken van het bijgebouw ('de schuur') van Ziltvloed, dat we nu in gebruik hebben als speelschuur en fietsenberging. Moeilijk voor te stellen dat mensen hier 100 jaar geleden echt in hebben geleefd, zo geheel zonder wat wij nu als normale voorzieningen beschouwen! In mijn vorige blog post  heb ik aangegeven wat we voor ogen hebben met het bijgebouw; een fijne slaapzolder met extra badkamer, waarbij de speelfunctie én het karakter van de schuur behouden blijft.  

En nu is het dan zover: na het smeden van plannen en het maken van ontwerpen is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. We hebben steeds meer vertrouwen gekregen in onze eigen kluskunsten, dus we gaan veel zelf doen. Maar wel in nauw overleg met onze klusexpert Marc, die ons ook terzijde heeft gestaan bij de eerdere renovatie van Ziltvloed. En lang leve youtube 'how to' filmpjes! 

De eerste stap is het maken van een nieuwe vloer op de begane grond; de oude betonvloer ligt behoorlijk schuin, brokkelt af en - ook niet onbelangrijk - is niet geïsoleerd.

We hebben een ambitieuze planning: in 1 weekend moet de oude betonvloer eruit en moet er grond worden afgegraven, wel 10 cm gemeten vanaf de deurdrempel. Gelukkig hebben mijn neef Reinier en zijn vrouw Petra zich enthousiast aangemeld om te komen helpen. 

Zaterdagochtend starten we met de ontruiming van de schuur: de wasmachine, de inhoud van de verfkast en het tafelvoetbalspel zetten we voorlopig op zolder. Dan kunnen we beginnen met het echte werk: het drillen van de vloer met een kango. Wat een lawaai, de gehoorbeschermers van buurman Ruud komen goed van pas. De oude beton vloer blijkt toch een stuk steviger - en dikker - te zijn dan verondersteld. De eerste container is dan ook al snel gevuld met puin - we hopen dat de tweede container groot genoeg is voor alle af te graven grond. 


Het afgraven gaat op sommige plaatsen lastig omdat de grond hard is door een mengelmoes van klei met stenen; goed voor het luie zweet ;) 

s'Middags komt Marc langs om door te spreken hoe de leidingen precies gelegd moeten worden. Al pratend en metend beslissen we dat we de muur die we gaan plaatsen om de badkamer te realiseren, toch volgens een andere lijn gaan neerzetten, om de ruimte beter te benutten. Het wordt één lange schuin weglopende wand, waardoor een ruimere hal en toegang tot de badkamer ontstaat. Vervolgens bepalen we definitief waar de doucheafvoer, het riool, de afvoer voor de wastafel en de elektriciteit gaat komen. En de rode lijn van de laser geeft precies aan hoeveel we nog moeten afgraven...

Graven, graven, graven…..Het is een op-en-afrijden met kruiwagens, en einde van de zaterdag zijn we best tevreden over de voortgang. Reinier en Petra bieden spontaan aan te blijven logeren om het graafwerk af te maken.

En ja, het lukt: zondag om 12.00 uur zijn we klaar met graven.

Marco is s'middags nog druk in de weer om de grond uit te vlakken, en dan is alles voorbereid om een nieuwe vloer te gaan leggen. Het eerste klusweekend zit erop: de eerste mijlpaal is gehaald.


Twee dagen later komt Marc om het leidingwerk aan te leggen en de isolatie aan te brengen: folie, tempex en de bewapening. 

Op woensdag wordt het beton gestort..... ik wacht met smart op de foto's van Marc en dan zie ik het op Whatsapp: de nieuwe betonvloer is een feit. De nieuwe betonvloer is gestort. Op naar de volgende stap: de nieuwe muur plaatsen. Lees meer hierover in de volgende update. Meer verbouwingnieuws in:

 - deel 3 -

  Het maken van de muur & verven plafond

Verder lezen >>


<<  Terug naar Blog overzicht

verbouwing schuur vakantiehuis Zeeuwse kust Blog verbouwing schuur  Lees en kijk mee hoe de verbouwing verloopt  - deel 2 - Het storten van een nieuwe betonnen vloer

BLOG VERBOUWING VAKANTIEHUIS

DEEL 2: DE NIEUWE VLOER

Blog van eigenaresse Marjan over de verbouwing van de schuur van vakantie huis Ziltvloed

Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen

van Ziltvloed via

Kijk mee op Pinterest op het bord Slaapzolder Metamorfose voor meer foto’s