Vakantiehuis Ziltvloed

Home Het huis Te doen Nieuws Foto's Prijzen Contact
ziltvloed

Vakantiehuis Ziltvloed

4508 AC Waterlandkerkje


Marjan Domhof

 06-41682228

 info@vakantiehuiszeeuwsekust.com


Comfortabel genieten, met elkaar. Waar volop te beleven is, maar waar je ook gewoon heerlijk ‘thuis’ wilt zijn.”

06-41682228 foto van het oude kerkje in Waterlandkerkje dat vanuit de tuin van vakantiehuis Ziltlvoed te zien is. beeld van steen van Hillegonda de Zeemeermin van Waterlandkerkje beeld van predikant Johannes Stuerbaut uit de roerige strijd met de spanjaarden de monumentale tiendenpaal getuigt van de rijke geschiedenis. Vanuit Ziltvloed is deze te zien.

Waterlandkerkje, door de inwoners ‘’t Kerkje’’  genoemd, kent  een rijke geschiedenis. In Waterlandkerkje heeft de kerk heeft altijd centraal gestaan;  de huizen werden er in de loop der jaren omheen gebouwd.  Er worden regelmatig exposities gehouden in het kerkje, en eens per jaar zijn er de Meerminnenfeesten.

De monumentale ‘tiendenpaal’, die vanuit Ziltvloed te zien is, is een van de oudste grenspalen van ons land. Deze paal symboliseert het tiendrecht dat de Gentse abdijen hadden over het westelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen in de dertiende eeuw.  De letters SB staan voor Sint-Baafsabdij waar  een tiende deel van de oogst aan verschuldigd was. In 1796 kreeg het dorp de naam ‘Waterland’, een kwart eeuw later werd de officiële naam Waterlandkerkje. Waterlandkerkje heeft een eigen standbeeld: de Hillegonda zeemeermin. Volgens de legende  werd een deze zeemeermin bevrijd uit handen van een boer uit Oostburg door een inwoner uit Waterlandkerkje.  Het standbeeld is de start van een wandelroute van 7,5 km: het Hillegonda ommetje.

Landelijk, met een toefje design. Dat is Ziltvloed. Ziltvloed is een 100 jaar oud huis met  authentieke elementen zoals het granieten aanrechtblad. Het huis is een mix van brocante meubels en modern leefgemak; de combinatie van sfeer en comfort is in alle vertrekken terug te vinden.

Ziltvloed is bij uitstek een vakantiehuis om met de familie te verblijven: zowel jong als oud voelt zich thuis in dit zeer complete vakantiehuis dichtbij de Zeeuwse kust op het Zeeuws-Vlaamse platteland. Met zonnige patio tuin, speelschuur, fietsen, veel kookgerei, wifi..


ZEEUWS VLAANDEREN, EEN RIJKE GESCHIEDENIS

De omgeving>>